HHaber

17 il için sarı kodlu hava durumu alarmı! İstanbul, Ankara, İzmir…

Yayınlanan 5 günlük hava tahmin raporunda yurdun serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, perşembe ve cumadan itibaren de hava sıcaklıklarında hissedilir derecede bir düşüş yaşanacağı bildirildi. Kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 8 dereceye varan bir düşüş yaşanacak. Meteorolıji, 17 il için de sarı kodlu alarma geçti ve bu yönde uyarı yayınlandı. İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde beklenen hava durumu…
Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Şırnak, Trabzon ve Van illerimiz için sarı kodlu uyarı yayınladı.
SARI KODLU ALARM NEDİR?
Sarı kodu, havada “potansiyel risk” durumuna işaret ediyor. Tahmin yürütülen edilen meteorolojik durumun olağan dışı olmamamasıyla beraber, meteorolojik şartlardan olumsuz etkilenilmemesi açısından dikkatli davranılması uyarısında bulunulmakta.
YURTTA HAVA DURUMU BU HAFTA NASIL SEYREDECEK?
Geçtiğimiz hafta sonu yurdumuzu etkisi altına alan çöl sıcaklıkları sonrasında girilen yeni haftada serin ve yağışlı bir hava bizi karşıladı. Perşembe ve cuma günleri ise hava sıcaklıklarının daha da hissedilir şekilde düşeceği bildirilerek, dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.
İSTANBUL İÇİN 16 DERECEYE KADAR DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
İstanbul genelinde perşembe ve cuma günleri hava sıcaklıklarının 16 dereceye kadar düşmesi beklenirken, Ankara ve İç Anadolu bölgemizin de ayaz etkisi altında olacağı tahmininde bulunuldu. Karadeniz’in yüksek kısımları ise sulu kar yağışı etkisi altında kalabilir.
BUGÜN YURTTA HAVA NASIL OLACAK?
Yapılan son değerlendirmeler ışığında; Kuzey, iç ve doğu kesimlerde parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve batısı, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusunda, Karadeniz, Doğu Anadolu, Bursa, Çankırı, Kırıkkale, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Siirt, Ankara’nın kuzey ve doğusu ve Antalya’nın doğusunda yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklentisi hakim, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin edilmekte.
21 EYLÜL ÇARŞAMBA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?
Doğu Karadeniz, Samsun, Ordu, Tokat, Sivas, Erzincan, Tunceli ve bunların çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması yağışın hakim olacağı tahmin ediliyor.
Kuzey ve iç kesimlerde ise hava sıcaklıklarının 2 ila 8 derece düşeceği, diğer yerlerde de önemli bir farklılık olmayacağı tahmin edilmekte.
Rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerinden, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerinde ise batı ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güney ve doğusunda ise zaman zaman kuvvetli olarak eseceği tahmin edilmekte. İSTANBUL İÇİN BUGÜN VE BU HAFTA İÇİN HAVA DURUMU NASIL SEYREDECEK?
Az bulutlu, zaman zaman parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren ise yerel olmak suretiyle sağanak yağışlı geçmesi beklenmekte.
Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşeceği tahmin edilmekte.