HHaber

Gece yatmadan önce bunu için ve karaciğeriniz tertemiz olsun…

Vücutta karaciğer temizliği gece saat 1 ve 3 arasında meydana gelir. Eğer bu saatlerde derin uykuda değilseniz, karaciğerinize iyilik yapmıyorsunuz demektir. Ayrıca zamanında yatmış olsanız dahi, eğer akşam yemeğinde fazla yağlı bir şeyler yemişseniz, bu da karaciğerinizi zorlu bir gece bekliyor anlamına gelecektir. Tek yapmanız gereken ise karaciğerinize fazla yüklenmemeyi öğrenmek. Gerisini vüudunuz kendisi halledecektir. Karaciğerinizi rahatlatmak ve temizlenmesine yardımcı olabilmek adına tüketeceğiniz bu çaylar da sizin en büyük destekçiniz olacaktır:

⭐ Papatya çayı: Papatya çayı; uykuya kolayca dalmayı, vücudun toksinlerden temizlenmesini ve karaciğer faaliyetlerinin iyileştirilmasini sağlayan şahane bir bitki çayıdır. 1 yemek kaşığı kadar kuru papatyayı bir su bardağı sıcak suda 10 dakika gibi bir süre demlemek suretiyle, gece yatmadan önce için ve gece boyunca karaciğerinizin tertemiz olmasına yardımcı olsun.
⭐ Sıcak limon suyu: 1 hafta süresince her gece yatmadan önce bir su bardağı sıcak su içerisine bir limonun suyunu ekleyin, bunu için ve yatın. İdrar söktürücü etkisi sayesinde karaciğerinizin ilk günkü gibi tertemiz olmasına yardımcı olacaktır.
⭐ Limon ve zencefil çayı: Bu mükemmel ikili birlikte kullanıldıkları zaman bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye, vücut sağlığınızı iyileştirmeye ve metabolizmanızı hızlandırmaya vesile olacaktır. 1 hafta boyunca gün aşırı olmak suretiyle gece yatmadan önce; yarım limonu, birkaç dilim zencefili ve bir su bardağı sıcak suyu karıştırın, 10 dakika süresince demlenmeye bırakın ve için. Sonuçlarına inanamayacaksınız.
⭐ Nane çayı: Metabolizmanız ve sindirim sisteminiz için harika etkilere sahip olan bu çayı rutininiza mutlaka eklemelisiniz. 2 yemek kaşığı kuru nane yaprağını bir su bardağı sıcak suya atarak 10 dakika kadar demleyin ve sonrasında afiyetle için. Gün aşırı olarak bir hafta boyunca gece yatmadan devam ederseniz, sadece karaciğerinizi temizlemekle kalmaz, aynı zamanda kilo vermenize kolaylaştırmış olursunuz.
Tedavisi devam eden ve düzenli ilaç kullanan kişilerin, bitki çaylarını kullanmadan önce, ilaç etkileşimleri açısından doktorlarına danışmaları önerilir. Burada verilen papatya, zencefil, nane ve limon çaylarının sağlık üzerinde çok önemli faydaları olmakla beraber, tüketim miktarlarına dikkat edilmeli ve belirli aralıklarla tekrarlanmaları gerektiği unutulmamalıdır.
Sağlıkla kalınız…