HHaber

Yeni sosyal yardım paketi yolda. Kimler sosyal yardım alabilir Hükümet ihtiyaç sahipleri için harekete geçti…

Yeni sosyal destek paketinde enerjiden eğitime kadar olan desteklerin hem miktarları hem kapsamları genişletildi.
İhtiyaç sahibi vatandaşlar için yapılan destek paketinde yeni düzenlemelere gidildi. Sosyal yardım paketlerine bir yenisini ekleyen hükümet, enerjiden eğitime kadar alanlarda halen devam eden birçok sosyal yardımın da hem kapsamını genişletecek hem de yapılan yardım miktarlarını yükseltecek. Yeni yardım paketinde ise ilk olarak eğitim hayatı devam etmekte olan çocukları bulunan ailelere nakit yardım yapılması planlanı var.
Dün bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın gündeminde; ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlanan sosyal yardım paketinde bazı düzenlemeler yapılması konusu vardı. Şu ana kadar 200 milyar lirayı geçen bir enerji sübvansiyonu yapıldı. 5 milyona yakın hanenin de, 30 milyar TL’ye yakın icraya yansımış borcunun tasfiyesine ilişkin plan da konuşuldu.
Fatura desteği de genişletilecek…
İki bakanın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, sosyal destek paketinde hali hazırda yer alan mevcut uygulamaların geliştirilmesi ve de yeni sosyal destek uygulamalarının eklenmesi hususları görüşüldü ve kararlaştırıldı. Yapılan görüşmeler sonrasında vatandaşa sağlanan enerji desteklerinin artırılmasına karar verildiği açıklandı. Bununla beraber desteklerden yararlandırılan hane sayısı da artacak. Destek miktarında da şartlar öz önüne alınarak bir yükseltme yapılacak. Halen konutlarda doğalgaz faturası için en düşük 450 lira ve en yüksek 1150 lira ödeme yapılmaktaydı. Doğalgaz faturası desteği, yılda iki kez olmak üzere sağlanmakta. Doğalgaz desteği, Şubat ayında ilk olarak 203 bin aileyi kapsayacak şekilde başladı. Elektrik desteği ise 216 liraya kadar verilmekteydi. Elektrik desteğinden yararlanan hane sayısı, bu yıl içinde 2,1 milyondan 4 milyona çıkarıldı. Yeni düzenlenen sosyal yardım paketi kapsamında, bu yardımlardan yararlanan hane sayıları ve yardımın tutarı da arttırılacak.
Çocuklu ailelere sağlanan eğitim desteğinde kapsam genişletilerek destek tutarı da yenilenecek. Yeni sosyal yardım paketi kapsamında dikkat çeken başlıklardan bir diğeri de eğitim destekleri oldu. Eğitim hayatı devam eden çocuklar için ailelere nakit yardımda bulunulacak. Böylece okula giden çocuklar için sağlanan kitap ve okul araç gereci yardımlarına, nakit yardım da eklenmiş olacak.
Merakla beklenen yeni destek paketine ait net rakamlar ise Ekim ayında gerçekleştirilecek olan kabine toplantısı sonrasında açıklanacak.
2022 Sosyal yardım paketinden kimler yararlanabilecek?
Sosyal yardım paketiyle ilgili en çok merak edilen, bu yardım paketinden kimlerin yararlanabileceği sorusu. İhtiyaç sahibi herkes destekten yaralanabilecek. Halen sosyal destek yardımı alanlar da destekten faydalanabilecekler. bunun için ise, destek paketi açıklandığında E-devletten yeni başvuru yapılması yeterli olacak.