HHaber

Haşlanmış yumurta suyunu sakın dökmeyin! Kendisi kadar suyu da faydalı…

Bilim insanlarının son araştırmalarına göre yumurtayı kaynatmakta kullandığımız sular, yumurtanın kendi bünyesinde bulundurduğundan bile fazla kalsiyum içermekte. Bu nedenle de haşlanmış yumurta suyunun dökülmemesi, değerlendirilmesi tavsiye ediliyor.
Uzmanlara göre haşlanmış yumurta suyunda yumurtanın kendisinde olduğundan daha fazla kalsiyum bulunuyor. Bu nedenle özellikle kemik erimesi ve kemik ağrısı başta olmak üzere bu ve benzeri ağrılar için haşlanmış yumurta suyunun tüketilmesi tavsiye ediliyor. İşte haşlanmış yumurta suyunun bilinmeyen o faydaları:
⭐Bitkilerin bakımında kullanılabilir. Haşlanmış yumurta suyu sadece insanlar için değil bitkiler için de ciddi faydalar sağlıyor. Uzmanlar yumurta suyunu çiçeklere dökerek onların kalsiyum açısından yüksek içeriğe ulaşmasının mümkün olduğunu ortaya koyuyor.
Suyu dışında yumurta kabuklarını da saksılardaki topraklara ekerek saksıdaki çiçeklenmenin önüne geçebilmeniz mümkün.
⭐Saçlarınıza canlılık katar.
Zamanla yıpranan saçların şifası için de haşlanmış yumurta suyu tavsiye ediliyor. Yumurta suyunda çözünen protein sayesinde daha canlı ve güçlü saçlara sahip olmanız mümkün.
⭐Temizlik için birebir
Zaman içerisinde tencere ve çaydanlıklarda biriken kireci yok etmek için etkili yöntemlerden biri de haşlanmış yumurta suyudur. Bunu sağlamak için kireçli kabın içerisine yumurta kabuklarını alın ve kaynatın. İçine biraz da sirke dökerseniz kirecin hızlıca yok olduğunu göreceksiniz.
⭐Kemik rahatsızlıkları iyi iyi bir çözüm.
İçeriğinde bulunan bol miktardaki kalsiyumdan ötürü haşlanmış yumurta suyu, kemik gelişimi devam eden ve kemik rahatsızlıkları olanlar için harika bir şifa kaynağıdır.