HHaber

Geceleri sık sık tuvalete kalkıyordu, yanlış teşhis son nokta oldu…

Onu bir uyku kliniğine yönlendirmişlerdi. Ancak adamın şikayetleri halen devam etmekteydi. Üstelik baş ağrısı, baş dönmesi ve görme sorunları da eklenmişti bunların üzerine…
8 KEZ DOKTORA GİTTİ
Genç adam, Ağustos ve Ekim ayları arasında sekiz kez doktora gitmişti ama ona, baş dönmesi ve baş ağrılarının sebebi için yeterince uyumamasının sonucu olduğu söylenmişti. 32 yaşındaki karısı, genç adamın son dönemde aşırı solgun göründüğünü anlatırken, eşi için; “Bir keresinde tam 7 gün boyunca yataktan çıkamamadı” demişti. Genç kadın; “Ona hastaneye gitmesi gerektiğini söyledim ama o dinlenmek için ısrar etti. Keşke onu dinlemeseydim ve daha önce bir şeyler yapsaydım” ifadeleri ile yaşadığı durumu anlattı.
MR TARAMASI NETİCESİNDE BEYNİNDE UR ÇIKTI
Durumu giderek daha da ağır bir hal alan ve aşırı göz ağrıları da çekmeye başlayan genç adam, yemek dahi yiyemeyecek bir hale gelince çift tekrar hastaneye gitti. Adamın MR taraması yapıldı ve genç adama ne yazık ki dördüncü evre ‘glioblastoma’ teşhisi konuldu.
Glioblastoma denilen rahatsızlık, beyin veya omurilikte oluşabilen primer iyi huylu olmayan ve beyinde oluşan ur demekti. Sinir hücrelerine destek sağlayan astrosit isimli hücrelerden meydana gelmekteydi. Glioblastoma herhangi bir yaşta oluşabilirdi, ancak sıklıkla ileri yaşlardaki yetişkinlerde gözlemlenmişti.
ACİLEN AMELİYATA ALINDI ANCAK ARTIK ÇOK AMA ÇOK GEÇ İDİ…
İyi huylu olmayan bir türe sahip olduğu ortaya çıkan bu ragatsızlıktan ötürü genç adam acilen ameliyata alındı. Beynindeki bu kitle oradan uzaklaştırıldı, fakar artık çok geç idi. Maalesef 40 yaşındaki 1 çocuk babası genç adam kurtarılamadı. Ameliyat sonrası komplikasyonlar yaşadı ve çok kısa bir süre sonra da hayata veda etti…