HHaber

Çamaşır makinenize sadece 1 kaşık ekleyerek elektrikten tasarruf etmeniz mümkün!

Çamaşır makinenize bir yemek kaşığı karbonat eklemeniz yeterli. Evet yanlış duymadınız, şaka filan da yapmıyoruz. 2022 yılına girildiğinden beri sürekli olarak artan masraflar ve faturalara gelen zamlar bize tasarrufun önemini yeniden gösterdi. Ev içerisinde kullanılan elektronik eşyaları çok daha tasarruflu bir şekilde kullanmak suretiyle elektrik faturasının daha düşük gelmesini sağlayabilirsiniz.
Çamaşır makinenize bir kaşık kabonat ekleyerek de bakın nasıl tasarruf etmiş olacaksınız…
Çamaşır makinesi gibi evlerde sıkça kullanılan elektronik eşyaları doğru kullanmak faturalarınızda anlamlı bir düşüş yaşanmasını sağlayabilmektedir. Elektrik faturasını yarıya düşüren yöntemlerden biri ise çamaşır makinenize her yıkamada bir yemek kaşığı karbonat ekleminizdir. Bu sayede elektrik faturanızda büyük bir indirim olabilir.

Karbonat yöntemi nedir?
90 derecelik programda ve uzun devirde çamaşır yıkamayı tercih ediyorsanız, derinlemesine temizlik sağlamak için çamaşır makinesinin daha düşük dereceli programda hatta kısa devirde açarak tasarruf edebilir, aynı zamanda da kaliteli bir temizliğe kavuşabilirsiniz. Yıkama esnasında çamaşır makinenizin içine 1 yemek kaşığı dolusu karbonat eklemeniz düşük ısıda çamaşırlarınızın derinlemesine temiz olmasını sağlayacaktır. Daha az enerji harcanması da haliyle elektrik faturasının çok daha makul değerlerde olmasına neden olacaktır.