HHaber

Yanlış teşhis bu çocuğa yıllarca rahat bir nefes aldırmadı. Bakın boğazından ne çıkmış…

Geçtiğimiz Aralık ayında durumu oldukça ağırlaşan ve artık nefes almakta çok zorlandığı için hastaneye kaldırılan küçük çocuğun boğazında plastik bir cisim olduğu da işte o zaman fark ediliyor. Yanlışlıkla plastik bir çiçek oyuncağı yuttuğu ortaya çıkan yavrucuk hemen ameliyata alınıyor.
Çocuk Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun annesi, oğlunun bir anda yemek yerken öksürük nöbetleri geçirdiğini ve saatlerce öksürdüğü için endişe duymaya başladığını anlatıyor. Sonrasında da soluğu hastanede aldıklarını, doktorların oğluna astım teşhisi koyduğunu aktaran anne, çocuğunun 5 yıldır rahat nefes aldığı bir gün bile geçirmediklerini de sözlerine ekliyor.
Oğlunun boğazından plastik bir oyuncak çıktığını görünce şaşıran anne; “Şaşırdım ama aynı zamanda rahatladım da. Dürüst olmak gerekirse sonunda tüm bu yaşadıklarımızın nedenini öğrendiğim için de gerçekten mutluyum. Benim bu noktadaki en büyük çekincem; oğlum gerçekten böyle bir hastalıkla doğmuş olabilirdi ve hayatı boyunca bu durumda kalabilirdi. Eğer böyle bir hastalığı olsaydı başka sıkıntılar da yaşayacaktık. Böyle olmadığını bilmek beni çok rahatlattı” diyor.