HHaber

Varisli damarları yok eden mucize besinler…

Badem: Lif içeriği yüksek diğer besinler gibi prebiyotik bir kuru yemiştir. Huzursuz bağırsak sendromu, ishal gibi bağırsak problemlerinde çok etkilidir. Aynı zamanda kalsiyum emilimini yüksek düzeylere taşır. E vitamini açısından zengindir, yaşlanma etkilerini azaltarak daha sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmanızı sağlar.
Lahana: Kanser başta olmak üzere, kalp sağlığını korumada da çok etkilidir. Yapılan bir çalışmada 12 hafta boyunca her gün yarım su bardağı lahana tüketen kişilerin iyi kolesterol değerlerinin %27 oranında arttığı ve damar tıkanıklığına sebep olan iyi olmayan kolesterolün azaldığı görülmüştür.
Sardalya: Omega-3, D vitamini ve kalsiyum açısından çok zengin bir kaynaktır. Ayrıca güçlü bir antioksidan olan ve vücudun detoks sistemini çalıştıran selenyum açısından da zengindir. Özellikle menepoz sonrası dönemde gelişen osteoporoz riskini azaltmak ve antioksidan seviyenizi artırmak için sardalyayı beslenme listenize eklemeyi unutmayın.
Yaban mersini: Antosiyanidin adı verilen bileşiklerin, yaban mersinine rengini veren maddeler olduğunu biliyor muydunuz? Çeşitli araştırmalarda bu bileşiklerin kalp hastalıkları, diyabet ve artrit riskini azalttığı ve bilişsel sağlığı koruyarak anti inflamatuavr etki gösterdikleri saptanmıştır. Bu meyveyi taze, kurutulmuş veya dondurulmuş olarak tüketebilir ve saklayabilirsiniz.
Brokoli: Karnabahar ve Brüksel lahanası gibi turpgiler familyasına özgü sebzelerde bulunan “sülforafan” bileşiği brokolide de çokça bulunur ve kansere karşı koruyucu etki gösterir. Çin’de yapılan bir araştırmada bu bileşiğin meme kanserinin yayılmasını yavaşlattığı saptanmıştır.
Kinoa: Vücudumuzda üretilemeyen ve dışarıdan almamız gereken proteinlerin yapıtaşı olan amino asitlere sahip önemli bir besindir. Bu aminoasitler doku, organ, kas ve tendonlarımızın yapımında görevlidir. Lif, antioksidan, demir ve kalsiyum açısından zengindir. Hamilelik veya emzirme dönemi gibi protein ihtiyacının fazlalaştığı durumlarda tüketimi tavsiye edilmektedir. Magnezyum içeriği ile migren ağrılarını azaltıcı yönde etki gösterir. Lif içeriği ile de ise sizi tok tutar ve zayıflamaya destek olur.
Siyah fasulye: Folat, magnezyum ve demir açısından süper bir kaynaktır. Hem karbonhidrat hem de bitkisel protein yönünden oldukça da zengindir. Düzenli olarak tüketildiğinde yapısında bulunan çözünür lif sayesinde kan şekerini düzene sokar ve böylece zayıflamanıza yardımcı olur. Özellikle diğer kuru baklagillere oranla 3 kat daha fazla omega-3 ve yağ asidine sahiptir. Koyu rengini veren flavonoidler ile de sizi kansere karşı korur. Hamilelik dönemi nde tüketilmesi, omega-3 yağ asitleri ile bebeğinizin beyin gelişimini destekler.
Pancar: Yapılan bir araştırmada 1 su bardağı pancar suyunun tüketilmesinin hipertansiyonu düşürmede hızlı bir etkisi olduğu saptanmıştır. Ayrıca pancarın içeriğindeki antioksidan fitokimyasallar dediğimiz bileşenler sizi kansere karşı korur, inflamasyonu (iltihabı) önler. Potasyum ve folat içeriği yüksek, süper bir sebzedir.
Zerdeçal: Kurkumin, zerdeçala altın rengi veren renk pigmentinin adıdır. Dünyanın çeşitli bölgelerinde enfeksiyonları tedavi etmek ve yaraların iyileşmesini hızlandırmak için kullanılmaktadır. Yapılan çalışmalar, inflamasyon, sindirim problemleri, artrit ve Alzeimer gibi rahatsızlıkların tedavisinde oldukça yararlı etkilere sahip olduğunu göstermiştir. Ayrıca kansere karşı koruyuculuğu da kanıtlanmış süper bir besindir. Karabiber ile birlikte tüketildiğinde ise etkisini daha a iyi göstermektedir.
Varis tedavisi için mucize kürler…
İbrahim Saraçoğlu kürü: Kaynayan 1 su bardağı suyun içine, 1 tatlı kaşığı kırk kilit bitkisini atın ve ağzı kapalı olarak 3 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan 1 su bardağı suyun içine, bir tutam (5-6 gram) çobançantası bitkisi atın ve aynı şekilde ağzı kapalı halde 3 dakika kaynatın.
Varislerin bitkisel tedavisi için diğer bir tarif ise şöyle: Varisten doğal yöntemler ile kurtulmak için gerekli malzemeler:
3 Çorba kaşığı Aloe Vera jeli
Yarım fincan elma sirkesi
1 adet rendelenmiş havuç
Havuç Elma sirkesi ve Aloe vera jelinin içerisindeki gıda maddeleri sayesinde kan akışınızı dengeleyecek ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.
Varis için kür nasıl yapılmalıdır?
Bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyun ve dengeli bir şekilde parçalayın ve karıştırın. 20 saniye kadar mikrodalga da ısıttıktan sonra )mikrodalga yoksa bir kavanoza alıp sıcak su içerisinde ısıtın ve karşımı soğuması için bekletin.
Kullanımı: Kıvamı olmuş olan karışımı vücudunuzdaki varisli yerlere sürün ve sargı bezi ile sarın. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra 5 dakika süre boyunca ayakta durun. Daha sonra ise yarım saat ayaklarınızı dinlendirin. Varislerden kurtulmak için bu yöntemi dengeli bir şekilde uygulayın ve bir ay boyunca haftada 3 kez tekrarlayın. Uyguladığınızda ne kadar işe yaradığını göreceksiniz.