HHaber

Sütten 25 kat fazla kalsiyum, ıspanaktan 10 kat fazla demir içeriyor

MUCİZENİN ADI: DUT YAPRAĞI
Dut yaprağı en az dut meyvesi kadar sağlık açısında önemli faydaları olan bir yapraktır. Dut yapraklarının kaynatılması ile elde edilen çayı bir çok hastalığın tedavisinde kullanılan etkili bir şifa yöntemidir. Dut yaprağının, çayının haricinde de çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır Bunlara da değineceğiz.
Dut yaprağı ile hazırlanan çay, egzama tedavisinde de çok etkilidir. Karaciğer hastalıklarının tedavisinde günde 3 bardak dut yaprağı çayı içilmesi tavsiye edilmiştir. Günde 2 bardak dut yaprağı çayı içmenin vücuda zindelik ve direnç sağladığı gözlemlenmiştir Yapılan araştırmalara göre dut yaprağından elde edilen özütün fil hastalığına karşı şifalı olduğu da görülmüştür.
Ayrıca diş ağrılarına karşı gargara yapılmak suretiyle kullanıldığında ağrıları giderici özelliğe sahiptir. Dut yaprağı çayının diğer bir önemli özelliği de rahatlatıcı etkisidir. Zihnin ve bedenin gevşemesinde önemli bir etkiye sahiptir
DUT YAPRAĞI ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?
Malzemeler:
2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı
1 litre su
Dut Yaprağı Çayının Hazırlanışı: 1 litre kaynamış haldeki suyun içerisinde 2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı konulur. Bu şekilde yaklaşık 2 saatlik bir demlenmeye bırakılır.
Demleme işlemi bittikten sonra çay süzülür ve gün içerisinde bu çaydan aralıklarla içilerek tüketilir. Özellikle yemeklerden önce içildiğinde fayda sağladığı gözlemlenmiştir.
Afiyet şifa olsun..