HHaber

Pandemi döneminde işsiz kalan şoförün hayatı değişti Aylık 30 bin lira kazanıyor!

Uludağ, denize girmek için geldiği Konyaaltı Sahili’nde yüzerken denizin dibindeki metalleri fark etti. Kentin dünyaca ünlü sahilinde denizin dibine dalarak çıkardığı bu metalleri geri dönüşüme satan ve paraya para demeyen Uludağ, kazancına kendisi bile inanamıyor. Geçen yaz sezonunda 25 ton, bu yaz ise şu ana kadar 15 ton demiri denizden çıkardığını aktaran Uludağ, aylık kazancının 25-30 bin lira aralığında olduğunu belirtti.
Antalya Muratpaşa’da yaşayan 4 çocuk babası Erhan Uludağ, turizm sektöründe şoför olarak çalışırken pandemi döneminde işsiz kalmıştı. Denize girmek için geldiği ve suyun dibinde metalleri fark ettiği o günden bu yana tüm hayatı değişti. Demirleri geri dönüşüme satabileceği fikriyle her gün sahile gelip denizin dibine tüpsüz palet ve gözlüğüyle dalan Uludağ, günlük 100 ile 150 kilo arasında metal çıkarmaya başladı, bu metalleri geri dönüşüme satmak suretiyle de o günden bu zamana değil ayda 25-30 bin lira arasında para kazandı. Şu ana kadar toplam 40 ton çıkaran azimli adam, yaz aylarında çalışıp, kış aylarında ise köyüne gidip tatil yapıyor. Elde ettiği gelirle pandemi sürecinde biriken borçlarını kapatan, işini sürdürebilmek için bir kamyonet bile alan Uludağ’ın yeni hedefi ise kiradan kurtulup bir ev sahibi olmak.
Erhan Uludağ, suyun altında metalleri ilk keşfettiği andan bu güne hayatının değiştiğini söyledi. Metalleri değerlendirmek için gerekli müracaatları yaptığını da aktaran Uludağ; “Geçen yıl Konyaaltı Sahil şeridinde girdiğim her yerde metal görüyordum. Günlük 150-200 kilo çıkartarak toplamda yaz sezonunda 25 ton çıkardım. Bu sezon ise 15 ton oldu. Hepsini bir deftere işliyorum. Aylık kazancım 25-30 bin lirayı buluyor. Sadece bu işe adapte oldum. Kendime bu işi yapabilmek için bir araç aldım, pandemide meydana gelen tüm borçlarımı ödedim. Pandemi beni hem çok zora soktu, hem de hayatımı değiştirmiş oldu” diyerek yaşadıklarını aktardı.
Yaz sezonunda işine devam ettiğini, kış geldiğinde ise köyüne giderek tatil yaptığını da sözlerine ekleyen Uludağ; “Eşim ilk başta şaşırdı. Bazen ailemi de getiriyorum. Hem çocuklarım denize girmiş oluyorlar, bana da hem tatil hem iş gibi bir şey oluyor. Bu şekilde devam edersem, kiradan kurtulup, bir ev de alabilirim. İnancımızı kaybetmeyelim. Para kazanmak istedikten sonra her türlü kazanılıyor. Azmetmek lazım” şeklinde konuştu.
Uludağ, metalleri sudan çıkarttığı esnada sahilde bulunan vatandaşların çok şaşırdığından da bahsediyor ve; “Gücüm yettiğince çıkartıyorum. Sahilde 27 tane batık yeri biliyorum. Nerede var deseler, hepsini gösteririm ve çok da tehlikeliler” dedi.