HHaber

Neşe Karaböcek, eşi ve kardeşi hakkında ilk kez konuştu…

Açıklamaları Posta’da çıkan usta sanatçı kız kardeşi için; “Onu affetmeyi içim kaldırmıyor, yüzüne bile bakamıyorum” dedi. İşte Neşe Karaböcek’in duygularını ifade ettiği o cümleleri: “Kendi yaptığım bir şeyden dolayı pişmanlığım yok ama bana yaşatılanlar var. O tatsız yaşanmışlığı herkes biliyor. Gülden ile 44 yıldır konuşmuyoruz. Benden hiç af dilemedi. Bana pişmanlıktan bahseden de maalesef olmadı. Annemizin son görevinde karşılaştık, sanki hiçbir şey olmamış gibi bir iki kelam ettik. Sonra da zaten ayrıldık. Zaten defin esnasında ne konuşulur ki? Affetmek Allah’a mahsus ama benim içim kaldırmıyor. Yüzüne bile bakamıyorum, bakmam.”
Neşe Karaböcek ve Gülden Karaböcek arasında süre gelen çok eskiye dayalı bu küslüğü bilmeyen yoktur herhalde… O zamanın gençleri, şimdinin kıdemlileri elbet çok çok iyi bilir ama bir çoğumuz da belki de doğduğumuz günden beri onların küs olduğuna dair bir şeyler
duymuşuzdur. İnsan şaşırıyor tüm bu olanlara… Neşe Karaböcek kardeşi Gülden Karaböcek’i neden 44 yıldır affetmiyor? Önce biraz geçmişe gidelim ve iki kardeş arasında yaşananlara bir bakalım…
Atilla Alpsakarya olayların baş kahramanı. Neşe Karaböcek’le 1964’te evleniyor. Çiftin bir oğulları dünyaya geliyor. 1974’te evliliğe devam etmeme kararı alarak yollarını ayırıyorlar. Olaylar tam da bu ayrılıktan sonra karışıyor. Atilla Alpsakarya, aynı yıl içinde Neşe Karaböcek’in kız kardeşi Gülden Karaböcek’le dünya evine giriyor. Neşe Karaböcek de 1 yıl sonra Tevfik Yener’le evleniyor ve 42 yıldır hayat arkadaşlıkları devam ediyor.
Atilla Alpsakarya ve Gülden Karaböcek çifti de tam 8 yıl evli kalıyor. 1983’te bu evlilik de sona eriyor. Şu anda 70 yaşında olan Neşe Karaböcek’in son açıklaması ise tahmin edebileceğiniz üzere kendisinden 6 yaş küçük kız kardeşi hakkında. Neşe Karaböcek açıklamasında şunları ifade ediyor: “O tatsız yaşanmışlığı herkes biliyor. Gülden ile 44 yıldır konuşmuyoruz. Benden hiç af dilemedi. Bana pişmanlıktan bahseden de maalesef olmadı. Annemizin son görevinde karşılaştık, sanki hiçbir şey olmamış gibi bir iki kelam ettik. Sonra da zaten ayrıldık. Zaten defin esnasında ne konuşulur ki? Affetmek Allah’a mahsus ama benim içim kaldırmıyor. Yüzüne bile bakamıyorum, bakmam.”
Hiç i. açıcı bir durum değil ne yazık ki… Koskoca ‘Karaböcek’lerden bahsediyoruz. Aralarındaki mevzuu bitecek gibi görünmüyor! Ve 60’ında 70’inde olan insanlar arasında ne yazık ki bitmek bilmeyen bir duygu yoğunluğu, iyi olmayan düşünceler söz konusu. Sıradan insanlar, arkadaşlar, dostlar da değil üstelik! Kardeşlerden bahsediyoruz ki bu da işin en zor yanı… Türk halkı tarafından Gülden Karaböcek’e “Ablasına yanlış yaptı” yaklaşımıyla bakılmış hep. Aralarındaki durum çok düşündürücü. Neşe Karaböcek de hayatına devam etmiş ama kardeşini de affetmemiş… Siz olsanız ne yapardınız?