HHaber

İki kız kardeş piknik yapacaklardı lakin…

Batman’ın Hasankeyf ilçesinde açık alana piknik yapmak üzere çıkan ailenin yakınında bulunan gölete serinlemek amacıyla giren iki kadın, bir anda gölette kaybolarak hayata veda etti. Olay, Hasankeyf ilçesi Palamut köyü yakınlarındaki bir gölette meydana geldi. alınan bilgiler, köyde ikamet eden Taymur ailesinin, piknik yapmak için Ilısu Barajından gelen suyun oluşturduğu gölete gittiği ve iki kız kardeşin de serinlemek üzere gölet sularına girdiği yönde.
Girdikten sonra bir anda gölette çırpınarak kaybolduğu bildirilen kadınlara yardım etmek üzere iki kadının daha suya girdiği ve onların da çırpınarak kaybolduğunu fark eden çevredeki köy sakinleri tarafından, girdikleri göletten iki kadın kurtarıldı. Lakin, ilk giren iki kız kardeşe bir türlü ulaşılamadı.
Olayın akabinde haber verilen ve olay yerine hemen intikal eden Batman itfaiyesi ile Jandarma Sahil Güvenlik ve sağlık ekipleri arama kurtarma çalışmalarına başladı. Batman itfaiyesine bağlı dalgıç ekiplerinin yaptığı çalışmaları sonucu Fatma Taymur (25) ile Evin Taymur (22) isimli kız kardeşlere ait bedenler sudan çıkarıldı.
Taymur kardeşlerin naaşları otopsi isteği ile hastaneye kaldırılırken, olay ile ilgili inceleme başlatıldı.