HHaber

Baba Vanga’nın 2022 kehanetleri… 6 taneden 2’si gerçekleşti bile!

Bebeği alıp sokağa çıkan bakıcı, ilk gördüğü yabancıdan bebek için bir isim önermesini istedi. Bebeğe ilk olarak Andromaha ismini uygun gören yabancının bu tavsiyesine, Andromaha isminin Yunanca olmasından ötürü sıcak bakılmayarak reddedildi. Başka bir yabancı yine Yunanca bir isim olan Vangelia ismini seçtiğini söyledi ve bu isim önerisi ise kabul edildi. “Baba Vanga” efsanesi de işte tam bu şekilde doğmuş oldu. Normal bir çocukluk dönemi geçirdiği bilinen Baba Vanga’nın hayatı, 1.Dünya Savaşı’nın başlaması sonrasında alt üst olmuştu. Babası savaşa katılan Vanga’nın annesi, savaşla beraber içerisine düşmüş oldukları zorlu şartlara daha fazla dayanamadı ve kısa süre içinde hayata veda etti. Baba Vanga, annesinin dünyasını değiştirmesiyle beraber çocukluğunun büyük bölümünü akrabaları ve komşularını yanında geçirmek zorunda kaldı.
Baba Vanga, yakalandığı bir fırtınanın onu 2 kilometre öteye fırlatması ile hayatındaki en büyük kırılma noktasını yaşamıştı. Uzun aramalar sonrasında bulunan Vanga bu olayla beraber ne yazık ki gözlerini kaybetti ve bir daha asla görmesi de mümkün olmamıştı. Bu olay ile birlikte Baba Vanga tamamen karanlığa gömülmüştü. Ancak bunu dert etmeyen Vanga, bu olaydan bambaşka bir netice çıkarmış ve gözlerini kaybetmesinin karşılığında geleceği görmekle ödüllendirildiğini söylemişti.
BABA VANGA EFSANESİNİN DOĞUŞU
Vanga, Plörezi adlı bir hastalığa yakalandı. 1939 yılı idi ve doktoru ona çok uzun yaşamayacağını söyledi. Baba Vanga ise doktorun dediklerini kabul etmediğini ve hatta önünde uzun yıllar olduğunu söyledi. İlk zaman buna kimse inanmayarak umursamasalar da zaman içerisinde Baba Vanga’nın haklı olduğunu gördüler. Vanga, kısa sürede iyileşirken herkesin şaşkınlığı da kat be kat artmıştı. Bu olay, Vanga’nın isminin yaşadığı çevrede yayılmasına sebep oldu ve insanlar kehanetlerini dinlemek için onu sık sık ziyaret etmeye başladı. Baba Vanga’nın dünya çapında tanınır kılan olaylar ise 2. Dünya Savaşı sırasında gerçekleşti. Birçok kişi yakınlarının hayatta olup olmadığını merak ediyordu ve öğrenmek için Baba Vanga’ya geliyorlardı. Vanga’nın ünü o kadar yayılmıştı ki; 8 Nisan 1942 tarihinde Bulgaristan Çarı III. Boris bile kendisini ziyaret etmişti. Vanga, savaşın da sona ermesi ile birlikte, yaptığı kehanetler ile tüm dünya tarafından tanınır hale geldi.
Vanga, meme kanserine yakalandı ve 11 Ağustos 1996 tarihinde vefat etti. Defin törenine birçok devlet adamı dahil olmak üzere çok büyük bir kalabalık katıldı.
YILLAR SONRASINA DAİR ÖNGÖRÜLERİ
Baba Vanga’nın vefatının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, adı günümüzde bile hala gündemin önemli olayları ve manşetlerinde kendine yer bulmaya devam ediyor. Vanga, dünyanın sonunun geleceğine inandığı 5079 yılına kadar birçok kehanette bulundu ve bu tahminlerinden bir kısmı da tam dediği tarihlerde gerçekleşti.
Vanga tarafından 1989’da, Amerika’nın 2001 yılında 2 çelik kuş tarafından vurulacağını söylendiğinde birçok kişi ne demek istediğini elbette anlayamamıştı. Tarihler 11 Eylül 2001’i gösterdiğinde ise tüm dünya ABD’den gelen haberle sarsılmıştı. ABD’nin New York şehrinin en ünlü yapılarından biri olan ve “İkiz kuleler” olarak bilinen Dünya Ticaret Merkezi’ne iki uçak yani 2 çelik kuş ile saldırılmıştı. Saldırılarda binlerce kişi hayatını kaybetti ve bu bir dönüm noktası sayılarak, sonrasında dünya tarihini kökünden değiştirecek bir döneme adım atıldı. Baba Vanga’nın öngörüsü çıkmıştı.
Baba Vanga’yı inceleyen ve üzerinde araştırma yapan kişiler, onun yakın geçmişte yaşanan bir dizi önemli olaya dair yıllar öncesinde tahminlerde bulunduğunu görmüşlerdir. Bu olaylar arasında en dikkat çekenleri ise SSCB’nin yıkılması, 2004 yılında gerçekleşen Tayland tsunamisi ve Barack Obama’nın ABD başkanı seçilmesi olduğu bilinmekte.
Tüm dünyada zor bir dönem olarak kabul edilen 2020 yılı sonrasında Vanga’nın neler söylediği artık çoğu kişi tarafından yakın takip edilir oldu. Vanga’nın 2022 yılı için yaptığı bazı öngörüleri ise şaşkınlık verici bir doğrulukla gerçekleştiği düşünülmekte. Baba Vanga’nın 2022 yılı için yaptığı tahminler, birçok kişinin endişelenip korkmasına da sebep olmuş durumda.
2022 İÇİN 6 TANE TAHMİN YAPTI
Baba Vanga tarafından 2022 yıkına dair yapılan öngörülerden ikisinin gerçekleştiği düşünülüyor. Tüm dünyanın yeni bir Covid-19 dalgasından endişe ettiği şu son günlerde, Vanga tarafından yapılan yaşamı sonlandıracak türdeki salgın kehaneti, birçok kişiyi endişelendiriyor. Vanga, Sibirya’da donmuş toprağın altında hapsolmuş bir virüsün keşfedileceğini söylemişti. Günümüzde bazı bilim insanları, küresel ısınma ve dünya nüfusunun artışından dolayı, insanlığın yakın bir gelecekte Covid-19 a çok benzer virüsler ile karşı karşıya kalacağını tahmin ediyorlar.
Vanga’nın bir diğer önemli tahminine gelirsek, ciddi bir kuraklık ve kıtlık yaşanacağını söylemişti. Birçok kişi, Avrupa’da yaşanan aşırı sıcakların ve dünya genelinde yaşanan tahıl krizinin, Vanga’nın kehanetlerini doğrular cinste olduğunu düşünüyor. Baba Vanga, artan sıcakların büyük bir içme suyu krizini ve çekirge istilasını da beraberinde getireceği şeklinde tahminlerde bulunmuştu. Vanga’nın 2022 yılı için yaptığı tahminlerde uzaylı istilası ve sanal gerçekliğin günlük hayatta daha çok yer alması da bulunmakta…