HHaber

Görenler gözlerine inanamıyor. Tavuğuna maydanoz yediren adamın yumurtalarına bakın…

Gürsel Eskici, tavuklardan birinin maydanoz desenli kahverengi yumurta yumurtladığını iddia etti. Maydanoz desenli yumurta iddiası için veterinerin yorumu ise şu şekilde: “Olmaz öyle şey, bu boyadır…” Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde yaşayan ve bir bahçe sahibi olan Gürsel Eskici arkadaşından aldığı tavsiye ile maydanozlarını da ziyan etmemek için beslediği tavuklara yem olarak maydanoz vermeye başladığını, bunun üzerine tavuklardan birinin yumurtasında maydanoz şekilli desenler çıktığını iddia etmişti.
Veteriner Onur Kocabıçak ise konuya dair yaptığı açıklamada; “Olmaz öyle şey, yurmurtalar boyanmış” dedi. Elinde maydanoz desenli 4 yumurta olduğunu söyleyen Eskici; “Arkadaşımdan öğrendiğim ve araştırdığım metodu maydanozlarla tavuklarımda uygulamaya başladım. Şimdi elimde 4 tane maydanoz desenli yumurta oldu” diyerek yumurtaları gösterdi.
YUMURTALAR BOYANMIŞ MI YOKSA BÖYLE BİR ŞEY GERÇEKTEN OLABİLİR Mİ?
Veterinere göre yumurtaların böyle olmasının imkanı yok. Paskalya boyama yöntemi denilen bir yöntem ile hristiyanlar, Paskalya bayramlarında yumurtayı boyayarak, değişik desenler oluşturmaktadırlar. Bu yumurtaların da böyle bir yöntemle boyandığını düşünen Onur Kocabıçak; “Orijinal olduklarını düşünmüyorum. Bunlar boyanmış yumurtalar” şeklinde konuştu.
Sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi?