HHaber

Herkes bu popüler teste bakıyor, sizce hangisi

Beynin iki farklı bölümü, iki farklı düşünme biçimi? İki kişilik..?
Bir yarım kürenin “baskınlığı” kavramı, beynin iki yarım küresinin farklı bilgi işleme özelliklerine sahip olmasıyla açıklanmaktadır. Buradaki düşüncelerin temelini, beynin sağ ya da sol yarım küresinin baskın kullanımının bir insanın düşünme şeklini ve kişiliğini belirlediği oluşturmaktadır.

Testte A Seçeneğini Seçtin:
Sol beyin yarım küren daha gelişmiştir. Bu hayattaki her şeye sistematik ve pratik bir şekilde yaklaşır, olaylara objektif bakar ve kalbe değil beyne güvenerek rasyonel davranırsın. Düşüncelerin ve eylemlerin mantık tarafından belirlenir. Ayrıca eleştirel düşüncen iyi gelişmiştir. Haklı olduğundan emin olmak için genellikle olaylara farklı bir açıdan bakarsın.
Testte B Seçeneğini Seçtin:
Senin durumunda, beynin sağ yarım küresi sola göre daha baskındır. İyi gelişmiş bir sezgiye sahip yaratıcı bir insansın. Subjektif düşüncen var.
İnanılmaz bir hayal gücün ve kendini ifade etme sevgin var. Sıfırdan yeni bir şey yaratmayı seviyorsun. Açık sözlü olduğum için seni suçlamak zor, çünkü zihnin renk bir tuval ve mükemmel bir eylem platformu.

Sol yarım küre kendisiyle eşleştirilen özelliklere göre; akılcı, entelektüel, mantıklı, analitik ve sözel işlemlerle ilgilidir. Bu yarım küre mantıksal ve tümevarımsal olarak sözel ve sayısal bilgi işleme süreciyle özelleşmiştir. Bu ise, sol yarım kürenin bilgiyi ve bütünün parçalarını teker teker analiz etme, ayrıştırma yoluyla parçalayıp incelediği anlamına gelmektedir. Dolayısıyla sol yarım küre, bilgiyi doğrusal ve düzenli bir şekilde, sırayla işlemektedir.
Sağ yarım küre karmaşık görsel ve mekânsal durumlarla ilgili işlemler için özelleşmiştir.
Sağ yarım küre tüm bilgiyi bir araya toplayarak aynı anda işlemektedir. Yani sağ yarım küre düşünürken “ağaçları değil ormanı görmektedir”. Örneğin sağ küre baskınlığında üç boyutlu şekillerle ilgilenilmesi gerektiğinde insanlar resimlerdeki farklılıklara değil benzerliklere odaklanmaktadır. Dolayısıyla karmaşık konfigürasyonlar, modelleri anlama ve model tanıma, yüz tanıma ve görsel ilişkiler gibi birçok bilginin aynı anda işlenmesini gerektiren işlerde sağ yarım küre güçlü görülmektedir. Bu özelliklerden dolayı, beynin sağ yarım küresini ağırlıklı olarak kullanan insanlar sanatsal, sezgisel, duygusal, hayal gücü geniş ve görsellik odaklı olarak nitelendirilmektedir.