HHaber

Emeklilere çifte zam beklentisi! Hem enflasyon hem bayram ikramiyesi…

Bayram ikramiyesinde zam yapılıp yapılmayacağına dair son durum. 2021’de 1100 liraya yükseltilen bayram ikramiyesinde de piyasa şartlarına göre artış beklentisi çok yüksek.
Temmuz ayında maaşlara yapılacak zam oranı büyük ölçüde enflasyon açıklaması sonrasında netleşmiş olacak… Piyasada hakim olan görüş ise, yıllık enflasyonun yüzde 70’i geçeceği yönünde. Bu kapsamda SSK ve BAĞ-KUR emekli zammı için belirleyici unsur olan 6 aylık enflasyon oranının yüzde 40’ın danüzerinde olacağı tahmin ediliyor.
Buna göre en düşük maaş memurlar için 6 bin 429 TL’den 9 bin 33 TL’ye, ek zamlı olursa 9 bin 193 TL’ye, en düşük emekliler için ise memurlarda 4 bin 289 TL’den 6 bin 26 TL’ye, ek zamlı olursa 6 bin 133 TL’ye, esnafta 2 bin 948 TL’den 4 bin 156 TL’ye, 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda ise bu rakam 3 bin 292 TL’den 4 bin 641 TL’ye yükselmiş olacak.
BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM YAPILACAK MI?
Temmuz ayının diğer bir önemi ise bayramın da bu aya denk geliyor olması… Böylece emekliler için ikinci bir ek gelire daha kapı aralanmış olacak. 4 senedir yatırılan emekli ikramiyeleri, zor süreçten geçen vatandaşları bir nebze rahatlatmıştı. Kurban Bayramı ise bu sene 9 Temmuz tarihine denk geliyor. Yılda iki kez verilen bayram ikramiyeleri emekliler tarafından heyecanla beklenirken, zam yapılıp yapılmayacağı hususunda net bir açıklama yapılmasa da bu konudaki beklenti çok yüksek.
Henüz ikramiyelere zam yapılacağı konusunda resmi bir açıklama gelmedi. Ancak asgari ücrete ocak ayında yapılan yüzde 52’lik artış dikkate alınırsa, emeklilerin bayram ikramiyesinin 1i655 liraya yükselmesi ihtimali bulunuyor.