HHaber

Başparmağınıza 30 saniye boyunca üfleyin ve bekleyin…

Vücudun işleyiş şeklini anlamak imkansız! Yaptığımız ve hissettiğimiz her şey beynimiz ve sinirlerimizle bağlantılı olarak gerçekleşmekte. üçük bile olsa hissedilen her aksaklık, yemek yemek, düşünmek, koşmak… Beynimiz olmadan aslında bitkisel hayatta gibi olur ve hayatımıza devam edemeyiz.

Grip ya da soğuk algınlığı yaşıyorsanız tüm vücudunuzda bir ağırlık hissedersiniz. Eklemleriniz ve kaslarınız ağrır.
Vücudunuz hastalıklarla karşı direnince, ateşiniz çıkar. Bunun nedeni, vücudunuzdaki her şeyin sinir sistemi üzerinden birbirine bağlanmış olmasıdır. Bir aksaklık-bir ağrı vücudunuzda birbiriyle bağlantılı olmayan şeyleri bile etkileyebilmektedir.

ŞİMDİ BAŞ PARMAĞINIZI KALDIRIN VE…
Vücudun beyin ve sinirler arasındaki ilişki kaygı yaşamanıza da sebep olabilir. Örneğin, büyük bir grup insan karşısında sunum yapmak zorunda kaldığınızda veya bir sınava gireceğinizde… Midenizdeki sinirsel bulanmalar devreye girer ve tek düşünebildiğiniz şey de bu olur. Rahatlamak ve sinirlerinizi kontrol için mükemmel bir yöntem ise birkaç saniye boyunca parmağınıza üflemektir.
Bunu yaparak nefesinizi düzenlersiniz ve vücudunuz kalp atışlarınızı otomatik olarak kontrol eder. Böylece çektiğiniz ağrı ve yaşadığınız stres seviyesi de en aza iner. Hatta bazı durumlarda direk ortadan kalkmakta olduğu gözlemlenmiştir.
Bir kez daha, vücudun ne kadar şaşırtıcı olduğunu anlıyoruz. Bir daha ki sefere gergin hissederseniz, bu numarayı mutlaka deneyin! Sizi sakinleştirecektir.