HHaber

Nefesim Daralıyor Diye Doktora Giden Kadının 9 Yıldır Boğazında Olan Şey Herkesin Hayrete Düşürdü!

Kimsenin aklına gelmeyecek bir şeydi. Genç kadın 9 yıl önce bir yakının doğum günü kutlamasına gitmişti ve orada pasta yerken doğum günü mumlarının altına konulan tutacağı yanlışlıkla yuttu.
Tutacağı yuttuğunu fark eden Kalaycı, cismin vücudundan zamanla çıkacağını düşünse de olaylar pek de tahmin ettiği gibi gelişmedi.
Talihsiz kadının soluk borusundaki 2 santimetre büyüklüğündeki mum tutacağı tam 9 yıl sonra ameliyatla çıkartıldı.
Kalaycı’nın ameliyatını yapan Göğüs Cerrahı Doç. Dr. Banu Yoldaş durum için şöyle dedi:
“Tıkanmış olan hava yolunda ciddi enfeksiyon oluşmuş. Hastamızın akciğeri, geçirdiği enfeksiyonlara bağlı göğüs duvarına yapışmıştı. Ameliyatta önce bu yapışıklıkları gidermek zorunda kaldık. Tıkanmış olan hava yolunda ciddi enfeksiyon oluşmuş, sağ akciğerinin orta ve alt parçasının artık işlev görmemesine sebep olmuştu. Pasta mumlarında kullanılan 2 santimetrelik plastik tutacak, 4 saatlik bir ameliyatla hastamızın soluk borusundan çıkarıldı. Hastamız rahat nefes almaya başladı. Kısa süre sonra taburcu olmasını planlıyoruz.”

Geçirdiği operasyondan sonra rahat nefes aldığını dile getiren Kalaycı yaşadıkları için şunları söyledi:
“Karnımda canımdan bir can vardı, onu bırakmak istemedim, doğurmak istedim. Sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde soluk borumda yabancı bir cismin olduğunu öğrendiğimde mutlu oldum. Ameliyattan sonra rahat şekilde nefes almaya başladım. Son 1 yıldır çok zor nefes alıyordum, ameliyat sonrası kendime geldim.”
biz de kendisine acil şifalar diliyoruz!