HHaber

Emeklilere ikramiye müjdesi! Enflasyonla aynı oranda yükselecek! İşte yeni ikramiye…

Ve bundan sonrakiler için yasal düzenleme yapılarak; “Her yıl enflasyon oranında arttırılır” hükmünün konulması planlanıyor.

ENFLASYON ORANINDA DÜZENLİ ARTIŞ
Bu hususta Maliye Bakanlığı ve AK Parti’nin ekonomi kurmaylarının bir çalışma yaptığı gelen bildiler arasında. Bütçeye maliyeti hesaplanıyor. Toplantılarda, Bayram ikramiyesinin 2 bin lira olması yönünde görüşler dile getirildiği kaydedildi. Maliyetin çok yüksek olacağının iddia edilmesi neticesinde de, bunun bir kurala bağlanması ve her yıl otomatik olarak artış yapılması önerisi değerlendirmeye alındı. En fazla bu görüşte birleşildi.

1500 LİRAYA MI YÜKSELECEK?
Emeklilere bayramlarda verilen ikramiyelerin bundan sonra da her yıl enflasyon oranında artırılması planlanıyor. Enflasyon oranında artış sağlanırsa; halen 1.100 lira olan ikramiye, bu ramazan bayramında 1.500 lira civarına yükselecek. Tartışmaların son bulması amacıyla, bu düzenlemenin yasayla yapılması ve hazırlanan torba teklifin içine konulması önerildi. Böylece her yıl ayrı bir düzenleme yapılmasına gerek kalmadan, ikramiyeler enflasyon oranında artacak.

TAPU İŞLEMLERİ ARTIK NOTERLERDEN YÜRÜTÜLECEK
Diğer bir düzenlemeye göre; kamu müteahhitlerinden işe başlamamış olanlara fesih hakkı verilmesi ve fiyat artışı sağlanmasıyla ilgili getirilmesi gereken düzenlemeler de bu torbanın içine konulacakken, zaman kazanmak için önceki gece görüşülen yasaya önerge ile eklendiği öğrenildi. Ramazan torba teklifinde ayrıca, tapu işlemlerinin noterlerde yapılması gibi çok sayıda düzenlemenin yer alması beklenenler arasında. İflas eden ve TMSF’ye devri yapılan şirketlerin borç ve alacaklarına dair tahsilin hızlandırılması ve kayyumlara koruma zırhı getiren düzenlemenin de bu torbaya, önerge usulüyle girebileceği de dile getirilenler arasında.