HHaber

Memurun, emeklinin, asgari ücretlinin, dul ve yetimin yüzü gülecek. Herkese temmuz müjdesi

Temmuz ayında tamamlanacak olan 3600 ek gösterge de eklenecek. Böylece memur ve memur emeklisinin maaşı çifte zam alacak. Ayrıca asgari ücretliye de ikinci zam gündemde.

ARTIŞ EN AZ YÜZDE 16
İlk 6 ay için yüzde 30.95 zam alan memur ve memur emeklisi, toplu sözleşme zammı ile 1 Temmuz itibarıyla yüzde 7 daha za almış olacak. Üstelik Ocak ve Şubat itibarıyla enflasyon farkı da yüzde 8.94’e ulaşmış durumda olduğundan, toplam zam şimdiden yüzde 16’yı buldu. Bu bağlamda şunu diyebiliriz ki; eğer enflasyon temmuza kadar eksi çıkmazsa şu anki rakamlara göre SSK ve Bağkur emeklisi en az yüzde 16.44 zam alacaktır.

EK GÖSTERGEDE SONA GELİNDİ
Memurlar ve emeklinin biran önce çıkmasını beklediği en önemli düzenlemelerden biri ise maaşları 1300 lira, ikramiyeleri ise 50 bin lira civarında artıracak olan 3600 ek gösterge düzenlemesi. 2018’de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen ve polis, hemşire, öğretmen, din görevlisi ve idarecilerin ek gösterge artışına yönelik yasa temmuzda tamamlanacak.
1 Ocak itibarıyla yüzde 50.5’lik artış yapılan ve net 4 bin 253 liraya çıkan asgari ücrete de Temmuzda ikinci zam gündemde. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu şöyle konuştu:
“1 Temmuz’da memur ve emeklilere maaş artışı olacak. Bu bağlamda asgari ücretli kardeşlerimizin durumu da yeniden ele alınacak. EYT’li kardeşlerimizin de durumunu ele alacağız, ne yapacağımızı bu yıl net olarak açıklayacağız.”