HHaber

Canan Karatay 95 Yaşına Kadar Yaşamanın Sırlarını Paylaştı!

Canan Karatay yeni bir açıklamada bulundu. Kardiyoloji ve Dahiliye Uzmanı olan Profesör Doktor Canan Karatay, beslenme hususunda önemli açıklamalarda bulundu…

🎇”Kavurmayı mutlaka yağıyla birlikte tüketin” diyen Karatay, “Kuyruğundaki kızartma yağıyla birlikte yerseniz daha da iyi olur. Sonuç olarak vücudunuz daha dinç hale gelecektir. Bu dinçlik ile dağlara bile iner çıkarsınız.” dedi.

🎇”Yumurtanın sarısı mutlaka köy yağı ile birlikte tüketilmelidir. Tıpkı kavurmayı kuyruk yağıyla birlikte tükettiğimiz gibi. Bu Anadolu’nun sağlığı korumaya yardımcı bir geleneğidir. Kuyruk yağı atalarımız tarafından eritilir de su gibi içilirdi. Sonuç olarak, bu şekilde 90 veya 95 yaşına kadar yaşamayı başardılar” şeklinde konuştu.

Elbette Profesörün açıklamaları bunlardan ibaret değil. Canan Karatay’ın uzun ve sağlıklı yaşam sürebilmeye dair tavsiyeleri nelerdir? Bilmeyenler için derledik, herkes tarafından kullanılmalı! Yaşamı uzatan sırlara devam ediyoruz:

🎇Hamsileri kızartarak yemeyin.
Röportaj programının hemen arkasından detaylı değerlendirmeler yapan Profesör Doktor Canan Karatay, özellikle yaz aylarında doğru beslenmenin daha bir önem kazandığını da vurguladı. Canan Karatay, sağlıklı beslenme için neler tüketilmesi gerektiğine dair; “Karadenizliler sürekli hamsi yiyor. Ancak hamsi kızartılmamalıdır. Kesinlikle kızartılmamalı dediğim zaman bana inanmıyor ve kızıyorlar. Ancak kızartmak insan sağlığı için son derece tehlikeli. Kızartma kanserojenliğin tepe noktasıdır ve çok zararlıdır.”

🎇”Çay, sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazıdır . Çay, bol miktarda tüketilebilen bir içecektir. Çaya şeker eklemekten de artık kaçınmalısınız. Ayrıca çay, vücudunuzun zinde kalmasına yardımcı olacaktır. Çay, içinde antioksidan bulunduran en güçlü besindir. Sonuç olarak bol bol çay içmek gerçekten vücudunuza fazlasıyla iyi gelecektir. Ayrıca çay yerine kahve de tüketebilirsiniz. Kahve kullanımı da şiddetle önerdiğim bir husustur” diyerek sağlıklı ve uzun yaşama dair tüyolar verdi.