HHaber

The Simpsons’lardan yeni bir kehanet daha..

Kehanetleriyle geçtiğimiz yıllara damga vuran The Simpsons animasyon dizisi, bugüne kadar birçok olayı önceden bildi. Hatta ve hatta dizi bölümlerinde seneler öncesinden yayınladı.
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı sarsan koronavirüsü bilen The Simpsons’ın 2022 kehanetleri ise insanlık adına umut verici.
32 yıldır ekranlara gelen ve geniş bir hayran kitlesine sahip olan dizide; Disney’in Fox’u satın almasına, Trump’ın başkanlığına, Kamala Harris’in başkanlığına, Kolomb heykelinin başsız kalacağına, akıllı saatlere, ebola virüsüne, korona virüsüne, eski Beatles mektubuna, 11 Eylül Saldırıları ve Lady Gaga’nın Super Bowl’da havaya uçmasına kadar bir sürü olaya yer verilmiş yani çok öncesinden dizi bunları bilmişti.

Şimdiyse, The Simpsonlar dizisi ‘koronavirüs’ kehanetiyle gündeme geldi.

KORONA VİRÜS SALGINININ BİTİŞİ

2019 yılından itibaren dünyayı etkisi altına alan korona virüse benzer bir salgının başlangıcını öngören The Simpsons bu sefer de bitişine ilişkin kehanetleriyle gündemde.

Popüler animasyon dizisine göre salgın 2022 yılında insanlığın hayatından çıkığ gidecek..

TAM 18 YIL ÖNCE TAHMİN ETTİ
Öte yandan dizinin 1995 yılında yayınlanan altıncı bölümünde, akıllı saatlere gönderme yapmılmıştı. ‘Lisa’nın Düğünü’ isimli bölümde Lisa Simpson’ın kocasının bileğinde bir akıllı saat vardı ve ikili bu saat üzerinden iletişim kuruyordu. İlk akıllı saat 2013 yılında oluşturuldu ve The Simpsons bu teknolojiyi tam 18 yıl önce tahmin etmeyi başardı……

ONU DA MI BİLMİŞTİ?
Dizinin sosyal medyadaki hayranları tarafından Simpsonlar’ın 10 yıldan fazla bir süre önce ‘metavers’ ü öngördüğü de iddia edildi. Söylenenlere göre, metaverse öngörüsü 2011’de yayınlanan 23. sezondaki Holidays of Futre Passed bölümünde yer aldı.

Bu bölüm, ilk olarak Lisa Simpsons’ın “ultra net” içine girdiğini gösteriyor. İnsanların, sanal gerçeklik dünyasına oldukça benzeyen sahnelerde sürekleyici bir çevrimiçi dünyada etkileşime girdiği görülüyor.

Sosyal medyadaki bir kullanıcı, “Simpsonlar 2011’de metaverse’ü tahmin etti” diyerek deyim yerindeyse tartışmaya start verdi. Diğer kullanıcılar ise bu fikre oldukça ikna oldu. Başka biri ise olayda başka bir boyuta dikkat çekti ve şöyle yazdı: “Simpsonlar metaverse’ü tahmin mi etti yoksa Mark Zuckerberg bu fikri Simpsonlar’dan mı çaldı?”

Daha önce de söylediğimiz gibi, Simpsonlar pek çok olaya ilişkin yakın tahminlerde bulunmuşlardı. Metaverse öngörüsü ise deyim yerindeyse sosyal medyayı salladı.

METAVERSE NEDİR?
“Meta-evren”in kısaltması olan metaverse, gerçek ve sanalın bir bilim kurgu vizyonunda birleştiği ve insanların farklı cihazlar arasında hareket etmesine ve sanal bir ortamda iletişim kurmasına izin verdiği dijital bir dünya. Pratik anlamda, artırılmış ve sanal gerçeklik ürün ve hizmetlerini ifade ediyor.

Facebook’un kurumsal adını Meta olarak değiştirmesi sonrasında ise tüm dünyada dikkatler Metaverse denilen sanal evrene çevrildi. Bu dünyada vakit geçirenlerin ilgi alanında ise son zamanlarda meta araziler satın almak var. Türkiye’den de Sultanahmet Camisi’nin 0.1 Ethereum’a satışa çıktığı görülüyor. Ayasofya Camisi’nin satış fiyatı ise 100 Ethereum olarak açıklandı.