HHaber

Duyan herkes koşuyor, Sedyeyle gelen yürüyüp çıkıyor

1270’li yıllarda Bağdat’tan Mardin’e, oradan da Diyarbakır’ın Hazro ilçesine gelen Şeyh Hasan Zerraki, burada vali tarafından cezalandırılır ve zindana atılır. Vali ve yakınında bulunanların zindanda olduğunu bildikleri şeyh Hasan Zerraki’nin bir gün namaz vaktinde vali ile birlikte namaz kılması üzerine vali; kendisinin zindanda olduğunu ve kimin çıkardığını sorar. Zerraki Hz.leri, Allah’ın yardımı ile hücresine giren güneş ışığıyla dışarı çıktığını söyler. Kerametine şahit olanlar, üzerine atılanların iftira olduğuna kanaat getirirler. Sonrasında ise bir beyin hasta olan kızını iyileştirmesiyle ZerrakiHz.leri, itibarına ve özgürlüğüne kavuşur.

Yaşadığı süreç boyunca sürekli ibadet eden veli, hayatını kaybettikten sonra Hazro’ya bağlı Mirani köyüne defnedilmiştir. Bu tarihten sonra da “Mirani ziyareti” adıyla, kabri ziyaret yeri olarak vatandaşların akınına uğramıştır.

“İnanç tam olunca sedyeyle gelen yürüyerek çıkıyor” Ülgen köyünde yaşayan ve ziyaret sorumlusu olan Abdullrezak Ok, buraya sedye ile gelenlerin yürüyerek çıktığını söyledi. Ok, “Türkiye’nin her bir yerinden felçli hastalar geliyorlar. Genelde 3 Perşembe gelmeye devam ediyorlar, ben kendi gözlerimle sedye ile gelip yürüyerek çıkanları gördüm. Eski ismi Mirani yeni ismi ise Ülgen Mahallesi, Hazro’ya bağlı. Gelmek isteyenler sora sora gelebilirler” dedi.

Annesi kısmi felç geçirdiği için Bitlis’ten Diyarbakır’a gelerek ziyarette bulunan Caner Özdemir ise, tavsiyeler üzeri geldiğini söyledi. Özdemir; “Buraya gelmemin sebebi, 20 gün önce annem kısmi bir felç geçirmiş olması. Şu an ayak ve kolları tutmaz halde ve dili de dönmüyor. Bir akrabamız Hazro’da böyle bir türbenin olduğunu ve giden hastaların şifa bulduğunu söyledi. Bizde bu nedenle ziyareti gerçekleştirmek için geldik. Kalbimize niyetimizi aldık, inancımızı tam tutarak Allah’ın velisini vesile etmeye geldik. elbette şifa Allah’tandır.

allah herkese ve bizim hastamıza şifa versin. Diğer hastalara da çağrım var bir an önce buraya gelip, Allah’a vesile kılıp da türbeden şifa alsınlar” şeklinde konuştu.