HHaber

Son dakika: Cumhurbaşkanı duyurdu, temel gıda ürünlerindeki KDV oranı düşürüldü!

Müjdesi verilen söz konusu KDV indirimi; su, süt, yağ, şeker, yumurta, peynir, pirinç, makarna, et, balık, çay, kahve, sebzeler, meyveler, kuruyemişler ve bakliyat çeşitleri gibi günlük hayatta kullanılan tüm ürünleri kapsamakta.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:;

“KDV oranlarında değişiklik yapacak imzayı attık, hayırlı olsun. Türkiye’nin enflasyonla mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olacak toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Dünya, emtia fiyatlarındaki yükselişin sancılarını yüksek enflasyon olarak yaşamaktadır. Türkiye de bu dalgalanmalardan etkilenmektedir. Açıkladığımız paketle kur dalgalanmasının önüne geçerek, istikrara kavuşturduk.””

PEKİ HANGİ GIDA ÜRÜNLERİNDE KDV İNDİRİMİ GEÇERLİ OLACAK?

“KDV Sistemini Sadeleştirme Programımız kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz.” diyen Erdoğan şöyle devam etti:
“Devlet olarak ürünlerde yüzde 7 indirim yapmış olduk. su, süt, yağ, şeker, yumurta, peynir, pirinç, makarna, et, balık, çay, kahve, sebzeler, meyveler, kuruyemişler ve bakliyat çeşitleri gibi tüm bu ürünlerde yapılan vergi indirimi, aynı zamanda enflasyonla mücadelede önemli bir kazanım haline gelmektedir.

Düzenlemeyi Resmi Gazete’de yayımlayacağız. Bu, gıda ürünlerinde yüzde 7’lik bir indirim anlamına gelmektedir. Şimdi gıda sektöründen de aynı fedakarlığı bekliyoruz. Gıda ürünlerinde pazartesi gününden itibaren yüzde 7’lik bir indirime gidilmesini milletimiz adına bekliyoruz. Diğer sektörlerden de aynı indirimi yansıtacak bir yaklaşım bekliyoruz.”