HHaber

Elektrik faturalarında yüzde 25 indirim,1 Mart…

Elektrik faturaları daha yeni yıla girmeden vatandaşın belini büktü bile. Konu hakkındaki yoğun tepkilerden sonra flaş indirim adımı atıldı…

Elektrik faturalarında iki kademeli tarife uygulaması geçtiğimiz ay hayata geçmişti. 150 kilovata kadar olan kısım ilk kademe, 150 kilovattan sonraki tüketilen elektrik ise ikinci kademeden fiyatlandırılmaktaydı.

Neticede faturalar 100’ü aştı. Artışlarının akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu bu sınırın 150’den 210 kilovata yükseltildiği bilgisini paylaşmıştı. Böylece de yüksek gelen elektrik faturalarında indirim olacaktı.

Dün ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan açıklama ile elektrik faturasıyla ilgili bir düzenlemeye gidileceğini bildirildi.

Kalın; “Cumhurbaşkanımız da talimatlarını veriyor. Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz” dedi ve tüm vatandaşların merakla beklediği indirime dair açıklamalarda bulundu. İşte detaylar… DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ…Elektrik faturaları ve doğalgaz desteği ile ilgili son dakika açıklaması… Milyonların beklediği haberi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası açıklamalarda bulundu. Son günlerin en çok konuşulan konusu olan elektrik faturaları ile ilgili yeni bir müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Son dönemde üzerine en çok konuşulan, konulardan biri de enerji fiyatlarıdır. Elektrikte 210 kilowatt saate kadarki düşük tarife ve 210 kilowatt saatin üzerindeki yüksek tarife rakamları… DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ….