HHaber

Bulaşık makinesine sirke koymanın faydaları…

Beyaz sirke, ev yapımı temizlik ürünleri arasında en ideal malzemedir. Camları temizlemeden tutun da, lavaboyu dezenfekte etmeye kadar pek çok farklı alanda beyaz sirke güvenle kullanılabilmektedir.

BULAŞIK MAKİNESİNDEKİ SU LEKELERİ YOK OLACAK

Beyaz sirke sayesinde, artık sert su lekeleri bulaşık makinenizde olmayacak. Sert su lekeleri, özellikle bardakların üzerinde iz bırakır ve bardakları bulanıklaştırır. Bunun önüne geçmenin en iyi yolu ise makineye biraz sirke koymaktır. Sirke ise genellikle deterjan bölümüne konulmaktadır.

Oysa, bulaşık makinesinin deterjan bölümüne konulan sirke, makineye zarar verebilmekte, üstelik sizi tamir açısından da zor bir duruma düşürebilmektedir. Makinenize zarar vermeden sirke kullanmak için, sirkeyi bir kase içinde üst rafa bırakmayı deneyin. Bu aynı zamanda sirkenin tüm bulaşıklara ulaşmasını da sağlayacak ve su lekelerini de kolayca yok edecektir.
Beyaz sirke, asidik yapısı sayesinde suyun bıraktığı beyaz lekelerin cam yüzeyler üzerinde tutunmasına engel olarak, eşyalarınızın eskisinden daha parlak görünmesine olanak sunuyor. Üstelik de tam bir hijyen sağlıyor.

Ayrıca, bulaşık makinesini temizlemek için de beyaz sirke kullanabilirsiniz. Bulaşık makinesi boş halde iken, bulaşık makinesinin üst rafına bir bardak beyaz sirke koyun ve makineyi bu halde çalıştırın. Bu, makinenize yapışan kirleri temizleyecek ve kötü kokuları da yok edecektir.
Sizin ulaşamayacağınız en dip köşelerde kalmış yağ ve sabun artıklarını bile bu yöntemle yok edebileceksiniz. Siz de, temizlenmiş ve tam manada hijyen sağlanmış makinenizi böylece gönlünüz rahat bir biçimde kullanmanın tadınız çıkaracaksınız.