HHaber

Krallar bile bu yöntemi uyguluyordu! Aç karnına 1 tatlı kaşığı çörek otu yerseniz…

Çörek otunda bulunan timokinon, karvakrol, t-anetol ve 4-terpineol gibi çeşitli bileşikler, antioksidan özelliklerini en iyi hale getirir. Yapılan deneysel bir çalışmaya göre, çörek otu yağı da aynı zamanda bir antioksidan görevi görmektedir.
Kolesterol, vücutta bulunan yağ benzeri olan bu madde, her ne kadar faydalı olsa da kanınızda yüksek miktarlarda biriktiğinde kalp hastalığı olasılığını artırmaktadır. Çörek otu, kolesterolü düşürme hususunda da en etkili besinlerden biri olarak karşımıza çıkıyor.
Yapılan çalışmalara göre çörek otu takviyesi hem toplam hem de “iyi olmayan” LDL kolesterolün düşüşünde etkili olmaktadır. Üstelik trigleseritlerde de görülen önemli orandaki bu düşüş, kalp damar sağlığı üzerinde büyük bir etkiye sahip.
Fakat yapılan bu çalışma ile çörek otu yağının en yüksek seviyede faydaya sahip olduğu tespit edildi. Çörek otu tohumunun da iyi kolesterol seviyelerinin artışında rol oynadığı keşfedildi.
57 diyabetli hasta ile yapılan bir başka deneysel çalışmada ise, bu insanların bir yıl boyunca çörek otu tükettiklerinde toplam ve LDL kolesterollerinin düştüğü, HDL kolesterolün ise yükseldiğini kanıtlandı.
Son olarak ise diyabetli 94 kişinin katıldığı bir diğer çalışmada, 12 hafta boyunca günde 2 gram çörek otu almanın da benzer sonuçları doğurduğu keşfedildi
Çörek otu bir mucize olarak karşımıza çıkmakta ve k*a*n*ser gibi yaşam kalitesini düşüren, hayatı zorlaştıran ve tedaviye cevap vermeyen hastalarda bile düzenli kullanımda işe yaramaktadır. Bu istenmeyen hücrelerin gelişimine katkıda bulunan serbest radikalleri etkisiz hale getiren çörek otundan kaynaklı antioksidanlar sayesinde hayatı zorlaştıran eden bu hastalığı ortadan kaldırır.
Yapılan laboratuvar çalışmalarına göre çörek otu ve içeriğindeki bileşik timokinonun potansiyel olarak bir anti-kanser olduğunu keşfedilmiştir.
Örnek olarak; timokin adı verilen bileşiğin kan kanseri hücrelerinde hücre yok oluşuna sebep olduğu tespit edildi. Başka bir çalışmada ise çörek otu özünün meme kanseri hücrelerinin etkisiz hale gelmesine yardımcı olduğu kanıtlandı.
Hastalığa sebebiyet veren bakteriler, kulak enfeksiyonlarından zatürreye kadar birçok hastalıkta başrol oynuyor. Bazı laboratuvar çalışmaları ise çörek otunun sahip olduğu anti bakteriyel özellik sayesinde, bu bakteri türlerini etkisiz hale getirmede mucizevi bir yöntem olabileceğini ortaya koymaktadır.
Bir tür cilt enfeksiyonunu meydana getiren stafilokokal adlı bakteriye karşı bebeklerde bölgesel olarak uygulanan çörek otu sayesinde, antibiyotik kadar etkili olduğu keşfedildi. Bir başka çalışmada ise diyabetik hastaların yara tedavisini zorlaştıran ve antibiyotiklere dirençli olan Staphylococcus aureus adlı bakteriyi izole ettiği de ispatlandı.
Vücuttaki yaralanma ve enfeksiyonlar karşısında, doğal bir tepki olarak karşımıza çıkan iltihaplanma, kronik hale gelirse kanser, diyabet ve kalp hastalığı gibi birçok hastalığı tetiklemektedir. Çörek otu ise birçok insan için güçlü anti-inflamatuar etkilere sahip olması ile bunu da ortadan kaldırmada etkili olmaktadır..
Karaciğer, hayati bir organ olarak toksinleri uzaklaştırmakta, ilaçları kan dolaşımına sokmakta, besinleri işlemekte, protein ve kimyasalları üretmektedir. Bundan dolayı karaciğer hasarlarının sonuçları genellikle hayati olmaktadır.
Yüksek kan şekeri oranı ise, susuzluk, ani kilo kaybı, yorgunluk ve konsantrasyon güçlüğü gibi belirtilerle ortaya çıkabilen bir rahatsızlık olmakla beraber, uzun vadede kontrolsüz şekilde ilerleyen yüksek kan şekeri, sinir h*a*sarı, iyileşmeyen yaralar ve görme kaybı gibi büyük sorunlara da neden olabilir. Çörek otunun düzenli kullanılması ile ciddi manada iyileşme saptanmıştır.
Önemli: Sağlık içerikleri sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurmalısınız…
Çörek otu mucizesi, çörek otu bin bir derdin devası, çörek otu şifası…