HHaber

Erken emeklilik sürprizi

Erken emekli olmak isteyenlerin merak ettiği gelişme yayınlandı. Pek çok kişi tarafından, 2022 yılında nasıl emekli olabilirim sorusunu sorulmakta. Bu hususta sigorta giriş tarihi çok önemli ve buna dikkat edenler pek çok avantaj elde edebilecek.
Gerçekten 49 yaşında emekli olmak mümkün mü? Çalıştığınız işten sigortanızın yapıldığı ilk tarihe kadar çeşitli detaylara yer verilmekte. Üstelik 3600 günden emeklilik te mümkün.

2022 Yılında Erken Emeklilik

‘2022 yılında emekli olabilir miyim’ diyorsanız, yapılması gerekenlerden ilki sigorta giriş tarihinizi kontrol etmektir. Çünkü, sizin sigorta girişiniz 1999 yılı Eylül ayı öncesinde yapılmış ise büyük bir fırsat yakalamış oluyorsunuz.
10 yıllık sigorta primiyle beraber, 15 senelik sigortalılık süresi ile emeklilik mümkün olmakta. 50’li yaşlarınızda emekli olacaksınız. Ayrıca çalıştığınız iş çok ağır ve size yıllık olarak fazladan sigorta primi verebilecek bir iş ise daha da erken emekli olmanız mümkün olabilecek.

Borçlanma ile de Emekli Olunabiliyor

Doğum ve askerlik borçlanmasıyla da pek çok kişi, yıllar öncesinden emekliliğe adım atabilecek. Sizler de bu yöntemi deneyebilir ve böylece erken emekli olabilirsiniz. SGK’nın tanıdığı bu yöntemleri denemek size de bağlı. Emekli maaşına gelen zamla beraber 2022 yılı erken emeklilik hakkındaki sorular da artmaya başladı. En çok araştırılan konuların başında erken emeklilik gelmekte. Konuya dair güncelleme geldikçe, sitemizde yer almaya devam edecektir.