HHaber

Yeşilçam’da “Kötü Adam” rolüyle nam salan Erol Taş

Ellerine ne llerine ne gelirse, bir şişe, taş, sopa fırlatıp ‘yuh’ şeklinde olabildiğince bağırıyorlardı. Usta oyuncu öylesine başarılı oynamıştı ki Ağa suretiyle seyirci karşısına çıkmış olduğu o “iyi olmayan adam” rolünü, atılanlar ise onun ödülü olmuştur.
İşte o unutulmaz konuşmasını da atılan metaryellerin dinmesine binaen yapar Erol Taş. Seyircilere;
“Atın atın, siz bana taş değil ekmek atıyorsunuz” der ve meşhur kahkahasını atar… Selamını da verir seyircisine ışıldayan sevgi dolu gözlerle…
Bu konuşma üzerine, az önce yuhlayan seyirciler bu kez ayakta alkışlar kendisini. Bu filmdeki başarılı performansı ile 5. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü almıştır.
Perihan Savaş kendisi hakkında;
“Erol Taş’la sahnen var dediklerinde çok çekindim hatta tırstım.” demiştir
Türk sinemasının en önemli simalarından olan Perihan Savaş, son dönemin meşhur karantina uğraşlarından biri olan sosyal medya canlı yayınına katılmış ve oyuncu Emrah Elçiboğa tarafından Instagramda canlı yayınlanan programda Yeşilçam’ın unutulmazlarından olan Erol Taş’la olan bir anısını anlatmıştır.
Sinema hayatına ilk adım attığı filmde, oynadığı “iyi olmayan adam” rolleriyle tanınan Erol Taş’la canlandıran Perihan Savaş, yaşadıklarını şöyle anlatır:
“Erol Taş’la sahnen var dediler. Beni esir pazarından satın alacak rol icabı. Ne kadar çekindiysem, gittim kendimi odaya kilitledim. Erol Abi geldi, ‘Ben rollerdeki gibi biri değilim’ dedi. Bana gofret getirdi. Sonra açtım kapıyı, çektik sahneyi. Aklıma geldikçe hala gülerim.”