HHaber

Elma sirkesine bal eklerseniz ne olur?

ELMA SİRKESİNE BAL EKLERSENİZ

Balın etkisi ile elma sirkesi dönüşür ve bu karışım, kalp koruyucu antioksidanlar ve iltihaplanmayı önleyici enzimler de dahil olmak üzere sağlığı destekleyici çeşitli özellikleri barındıran şifalı bir içecek olur.

Tek yapmanız gereken ise bir yemek kaşığı elma sirkesi ve 1 yemek kaşığı balı, 250 ml. suyun içine katıp içmek…

Elma sirkesinin içine bal katmak hakkındaki araştırmalar, tüm bunları kanıtlar niteliktedir.

Sirkenin faydalarının sayılamayacak kadar çok olduğundan bahsetmiştik. İşte o mucizevi şifa reçetelerinden bazıları:

1- KİLO VERDİREBİLİR

Günde 2 kez ana yemeğinize 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi eklemekle, ayda 4 kiloya kadar kilo verebilirsiniz.

Prescription Alternatives’in yazarı Earl Mindell, “Elma sirkesindeki asetik asit, iştahı bastırarak az yemeyi kolaylaştırır” demiştir.

2- AÇLIK KRİZLERİNİ YENMENİZE SAĞLAR

İsveçli araştırmacılar ise, elma sirkesinin bağırsaklarda karbonhidrat emilimini gösteren, güçlü yiyecek isteklerini tetikleyen kan şekeri iniş çıkışlarını önleyen bir bileşik olan asetik asit açısından oldukça zengin olduğunu söylemektedirler.

Yapmanız gereken tek şey ise, karbonhidrat içeren bir yemekle 1 yemek kaşığı elma sirkesini birlikte tüketmek.

3-MİDE EKŞİMESİNDEKİ ETKİSİ

Mide ekşimesine yatkın bir bünyeniz varsa, sadece 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketmeniz yeterli. Restoring Your Digestive Health kitabının yazarı olan Gastroenterolog Joseph Brasco, her yemekten beş dakika önce elma sirkesi tüketmekle mide yanmasının 2 gün gibi kısa bir sürede önlenebileceğini dile getirmiştir.
Elma sirkesinin içindeki yağ ve protein yıkımını hızlandıran malik ve tartarik asitlerin etkisiyle mideniz de hızlı ve etkili bir şekilde boşalacaktır.

4- YORGUNLUĞU GİDERMEDEKİ ETKİSİ

Kendinizi yorgun ve isteksiz mi hissediyorsunuz? Yine imdada elma sirkesiyetişiyor.
Yapmanız gerekenseçok basit; 1 yemek kaşığı elma sirkesi tam size göreolduğunu göreceksiniz.

Journal of Nutritional Medicine dergisine göre, her öğüne elma sirkesi eklemekle, birkaç gün içinde daha enerjik hissetmeye başllayacaksınız.

5-CİLDİ GENÇLEŞTİRİYOR

Daha genç görünmryi ve parlak bir cilde sahip olmayı kim istemez ki? Elma sirkesinin cilde faydaları, bu gıda maddesinin bir başka mucizevi etkisidir.

Bir sprey şişesinin içerisine 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve 250 ml su ekleyin. Her akşam bu karışımı yüzünüze püskürtün. Elma sirkesindeki doğal asitler, nazik birer soyucular görevi görerek toksinleri dışarı atarlar. Böylece de cildiniz yeniden parlak görünmeye başlar.