HHaber

Yıllar sonra ilk kez fotoğrafı paylaşılan Semra Özal’ın son hali! İşte 87 yaşındaki Semra Özal…-2

SEMRA ÖZAL VE ÖZGÜR ARAS’IN ZİYARETİ
87 yaşında olan Semra Özal, yaşlılığa bağlı sağlık durumundan ötürü, Sarıyer’deki evini kapatmış ve oğlunun yanında yaşamaya başlamıştı.
İletişimci Özgür Aras tarafından ziyaret edilen eski ‘First Lady’ nin son haline ilişkin fotoğrafları gündem oldu.
1993 yılında hayata veda eden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ı görmekten büyük mutluluk duyan Aras, Özal’ın dizlerine uzanmış halde bir fotoğraf çektirdi.
“ALLAH BAŞIMDAN EKSİK ETMESİN”
Aras, bahsi geçen kareyi kişisel Instagram hesabından paylaşarak; “Bugün muhteşemdi… 12 yaşımda Ankara’da başlayan bugüne kadar eli üzerimde olan, kalbimde yeri ayrı olan Hanımefendi Semra Özal’ın ziyaretine gittim. Allah başımdan eksik etmesin. Daim olan sevgi ve saygımla… Gerçek Fist Lady Semra Özal” ifadeleriyle takipçilerine duygularını aktardı.
Aras’ın bu paylaşımı büyük ilgi gördü ve karelerdeki Semra Özal’ın mutluluğu da dikkatlerden kaçmadı.
SEMRA ÖZAL KİMDİR?
12 Ocak 1934 İstanbul doğumludur.
1954 yılında Turgut Özal ile evlenmiş ve bu evlilikten Ahmet Özal (d. 1955), Zeynep Özal (d. 1956) ve Efe Özal (d. 1967) adlı çocukları olmuştur.
Türkiye’ye “First Lady” tanımı ilk kez onunla beraber girmiştir.
Semra Özal ayrıca Türk Kadınını Güçlendirme ve Tanıtma Vakfı başkanlığını yapmıştır. Aynı zamanda 1991 – 1992 arasında Anavatan Partisi İstanbul İl teşkilatı başkanlığı da yapan Özal, eşinin 1993 yılındaki vefatı sonrasında İstanbul’da ikamet etmiş ve halen de oradadır…