HHaber

Klozet kapağı açıkken sakın bunu yapmayın

Bu durumun bir çok sağlık p-robleminin zeminini oluşturduğunu biliyor muydunuz?. Banyo yapmak için duşa girdiğinizde klozetinizin kapağını açık mı unutuyorsunuz? Yada açık veya kapalı olması hususu sizin şimdiye kadar hiç dikkatinizi çekmemiş miydi? Bizce bundan hemen vazgeçin. Ama artık hep aklınıza gelecek ve bundan hemen vazgeçeceksiniz. Banyoda b-akterilerin en çok ürediği ortamdır klozet. Sifonu çekmek sanıldığı gibi her zaman tam fayda sağlayan bir yöntem değildir.

Eğer klozet kapağınız açık halde duşa girmiş iseniz, sıcak ve nemli havanın banyonun her tarafına yayılmasıyla beraber, klozetinizin içine ve çevresine de yayılır. Eğer bu esnada kapak açıksa oluşan nemli ve sıcak hava b-akterilerin normalden çok daha hızlı bir şekilde çoğalıp nemli hava vasıtasıyla banyonun her yanına yayılmasına sebep olur.

Yapılan araştırmalara göre klozet kapağı açık halde duş alınan bir banyo ortamında, klozet b-akterileri açık halde bulunan diş fırçalarının üzerine, hatta havlu ve bornozlara da bulaşarak yerleşmektedir.
Hiç birimiz klozet b-akterisiyle dişlerimizi fırçalamak istemeyiz sanırım. Hatta bakteri dolu bir havluyla kurulanıp hastalık kapmak?

Bayonuzda hijyeni korumak istiyorsanız yapılacak şey çok basit. Klozetin kapağını kapattıktan sonra sifona basın. Sonrasında keyifle ve sağlıkla duşa girin. Duştan çıktıktan sonra banyodaki nemli ve sıcak hava dağılmadan da kapağı açmayın.