HHaber

Asiye’nin doktorundan açıklama geldi…

“Ek doku talebi gerekebilir. Epeyce derin yarası ve kemik eksiklikleri vardı. Bunları tamamlamaya çalışacağız. Asiye şu anda yoğun bakımda, durumu iyi. Ailesi yanında. Yakın zamanda taburcu olamaz” dedi.

Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından, küçük yavrucuğun sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Özkan son durumu şöyle açıkladı:

“Asiye’nin ciddi bir doku dekefti ve ciddi bir y*a*r*a*lanması vardı. Hayati r*i*s*ki vardı. Gaziantep’te aslında gayet güzel müdahale edilmişti. Bakımı yapılmıştı. İleri tedavi için bize geldiğinde ciddi doku eksiklikleri olduğu görüldü.
Devletimiz sağolsun, Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız çok yakından ilgilendi biz elimizden geldiğince onları yakından takip ettik. Durumun hayati önemi olmasından ötürü de doku naklini biraz öne aldık ve dün ilkini gerçekleştirdik.

Başarılı geçti. Hasta takip ediliyor”

Asiye’nin nakil ameliyatında dokuların sırtından ve bacağından alındığı bilgisini veren Prof. Dr. Özkan konuşmasına şöyle devam etti:

“Ek doku talebi gerekebilir. Bakacağız. Epeyce derin y*a*r*ası ve kemik eksiklikleri vardı. Bunları tamamlamaya çalışacağız. Beyinde şu anda bir hasar yok. Ama ilerde bir enfeksiyon olur mu takip edeceğiz. İşitme ve his kaybı olup olmadığını da edeceğiz. Öncelikle hayati dokularını naklettik. Şu an gayet iyi, yoğun bakımda izleniyor. Ailesiyle de görüştüm. Şu an için bir sıkıntı yok.”