HHaber

Karbonatın Ayaklardaki Mucizevi Etkisi

3 yemek kaşığı karbonatı ve 1 yemek kaşığı tuzu 3-4 litre sıcak suyu koyduğunuz bir kapta iyice karıştırınız.

Karbonat eriyince ayaklarınızı içine sokunuz ve 15-20 dakika kadar bekletiniz.

Çıkarttıktan sonra ise vazelin yada nemlendirici sürerek poşet ile ayaklarınızı sarınız. 10-15 dakika sonra poşeti çıkarıp pamuklu bir çorap giyiniz.
Ayrıca poşetle sarma esnasında nemlendirici yerine Wicks yada soğan koyarsanız iltihapları vücuttan atmış ve ağrılarınızı da yok etmiş olursunuz.

Özellikle kadınlarda oluşan idrar yolu iltihabı tedavisinde bu yöntem kalıcı bir çözüm üretir ve üstelik de sabah kalktığımızda yumuşacık ve rahatlamış ayaklara sahip olacaksınız.

ayaklardaki toksik maddeleri atmak ve vücudunuzu baştan sıfırlamak için ayak detoksu denilen aşağıdaki yöntemlere de bir göz atmak isteyebilirsiniz.

1. YÖNTEM:

1 su bardağı deniz tuzu
1 bardak banyo tuzu (epsom tuzu)
2 bardak KARBONAT
Biraz elma sirkesi

Suyu kaynatın, sonra tüm malzemeleri ekleyin ve biraz daha kaynatın. Şimdi, ayaklarınızı koyacağınız kabı ılımış olan bu suyla doldurun ve üzerine de biraz elma sirkesi ekleyin, 30 dakika boyunca ayaklarınızı bekletin.

Bu magnezyum seviyenizi arttıracak, derinizi rahatlatıp, vücudunuzu arındıracaktır. İlk denemede bile rahatlayacak, toksinleri ayaktan atacaksınız. Sıcak ve tuzlu su pozitif ve negatif iyonları yapan elektrigi kullanırlar. Kimyasal reaksiyon başlatmak için elektrik akımı kullanma metodudur, buna elektroliz denir. Bu sayede toksinlerden arınacaksınız.

Sıcak su ayaklardaki gözenekleri açar ve tuz da iltihaplanmayı önleyici ve sıkılaştırıcı etki yapar. Böylece iyonlar emilir ve ayaklardan detoks işlemi başlatılır. Su rengi çamurlu hatta koyu bi renk halini alabilir. En az yarım saat boyunca uzanın ve rahatlamanın keyfini çıkarın.

2. YÖNTEM:

Kil Detoksu: Yarım su bardağı banyo tuzu
Yarım bardak kil

Ayağınızı koyacağınız kabı sıcak su ile doldurun ve Epsom tuzunu ekleyin. Daha sonra, bentonit kilini tahta bir kaşıkla biraz su ile karıştırın, sonra bunu da kaba ekleyin. Vücudunuzu toksinlerden arındırmak için 20-30 dakika kadar ayaklarınızı içinde bekletin.

3. YÖNTEM:

Oksijen Detoksu: 1 çorba kaşığı kuru zencefil tozu, 2 bardak oksijenli su

Ayaklarınızı koyacağınız kabı ılık suyla doldurdukltan sonra zencefil ve oksijenli suyu ekleyin. 30 dakika boyunca ayaklarınızın suyu emmesini bekleyin.

4. YÖNTEM:

Elma Sirkesi Detoksu: çeyrek fincan sirke

Çeyrek fincan kadar sirkeyi küçük bir leğenin içinde biraz suyla birlikte karıştırın. Ayaklarınızı bu çözeltinin içine koyun. 10 dk kadar bekletin. Bu, dinlendirmenin yanı sıra ayak mantarlarına çok iyi gelen bir yöntemdir.

Sağlıkla kalın!

Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla faydaları için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen. Kuru, sert ve çatlamış topuklar özellikle ayakkabılarımızın içinde rahatsız etmektedir.