HHaber

1.500 dolara ev…

13 yaşındaki bu çocuk bir harika! Yaşıtlarına hiç benzemiyor.
8 metrekarelik evinin uzunluğu 3 metre, genişliği ise 1.5 metre. Bu minik evde elektrik var ama henüz su yok. Evini anlatan genç çocuk; “Minimalizmi seviyorum. İnsanlar bankalardan kredi çekiyor ve yıllarca bunu ödemeye çalışıyor. İleride fazla kredi ödemeden küçük bir evim olsun istiyorum” şeklinde konuştu. Evinin inşaası aşamasında bir çok video kaydetti ve bunları internete yükledi. İnsanlar ona manevi destek oldular, bu da onun motivasyonunu artırdı. Herkes projenin tamamlanmasını dört gözle bekledi.
13 yaşındaki bir çocuk, evin inşaasında elbette ki yakınlarından da yardım aldı. Babası, oğlunun hayallerini gerçekleştirmesi için ona direk para vermek yerine bunun için uğraşması konusunda destek oldu.
Babası; “Bir çocuğun bilgisayar oyunları oynamak yerine böyle bir şeyle meşgul olması harika bir şey” dedi.
Bu ev aslında tam da o yaştaki bir çok çocuğun hayali olabilecek tarzda bir ev. İçinde mikrodalga fırın, televizyon ve rahat bir yatak bile var. Hatta arkasında da bir mangal var. Genç çocuk ödevlerini burada yapıyor ve hafta sonları da artık kendi evinde kalıyor. Küçük çocuğun bu yaşta bu azmini ve emek vererek yaptıklarını takdir etmek gerekiyor. Hayalini yine kendi emekleriyle gerçekleştirmiş. Onun diğer çocuklara ilham olması için paylaşmayı ihmal etmeyin.