HHaber

Alıcı sizden hesap numaranızı istiyor ve sonrasında…

Arabanızı satmak istiyorsunuz ve internet üzerinden ilan açıp satışa çıkardınız. Misal olarak ismi Mehmet olan birisi ilanınız üzerine sizinle iletişime geçti ve telefonda sizinle pazarlık yaptı. Ve diyelim ki aranızda araba için 60 bin liraya anlaştınız.

Sonrasında ise Mehmet adlı kişi sizden banka hesap numaranızı istedi ve 60 bin liranızı eksiksiz olarak hesabınıza aktardı. Gönderirken de havale açıklamasına; misal olarak, “35 ABC 123 plakalı Honda Civic araç bedeli.” şeklinde yazdı.

Tam noterde araç devir işlemlerine gideceksiniz ama Mehmet size diyor ki; “Benim şu an çok acil bir işim çıktı, sen arabanın satış işini teyzeoğlum Burak ile hallet ve satışı ona ver.”

Siz de paranın nasıl olsa hesabınıza geçmiş olmasının rahatlığı ve art niyetli olmadığınız için arabanızı noterde Burak’a hiç para almadan bedelsiz olarak devrediyorsunuz.

Noter sözleşmesinde geçen ibarede de “Ücreti eksiksiz olarak teslim aldım.” maddesini güzelce imzalıyorsunuz. Daha üzerinden 1 hafta bile geçmeden… DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ…