HHaber

Ödemelere başlandı, 1.798 TL bugün hesaplara geçiyor! 20 Aralık’a kadar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak maksadı ile yapılan “Evde Bakım Yardımı” ödemeleri ile ilgili açıklamada bulunuldu.

Bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden biri haline geldiğini dile getiren Yanık, yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşların ise kuruluşlarda bakım hizmetinden faydalanabildiklerini de aktaran Bakan Yanık sözlerine;
“Aileleri yanında kalan engellilere gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek olmaktayız. Engelli bireylerin öncelikli olarak aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle 2006 yılında başlatılan evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da desteklemekteyiz ve devam edeceğiz” şeklinde devam etti..

AYLIK 1798 TL

530 bin vatandaşımıza “evde bakım yardımı” adı altında ödeme yapıldığını söyleyen Bakan Yanık, bu tutarın hak sahibi başına aylık 1798 TL olduğunu da ekledi.

20 ARALIK’A KADAR TAMAMLANACAK

Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan Aralık ayına ilişkin toplam 954 milyon TL Evde Bakım Yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını ve ödemelerin 20 Aralık’a kadar tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Bakan Yanık;
“Böylece 2021 yılında yapılan Evde Bakım Yardımı ödemesinin toplam tutarı yaklaşık 11 milyar TL oldu. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı” dedi.