HHaber

Japon bilim insanları açıkladı, bakın neye iyi geliyor..

Covid-19’dan enfekte olma veya ciddi semptomlar geliştirme ihtimalini düşürdüğü” neticesine vardı…

Bilim insanlarının yaptıkları çalışmaların neticesinde Cennet meyvesi de denilen Trabzon hurmasının enfeksiyon ve ağır hastalık riskini önlediği ve Covid-19’a iyi geldiğini ortaya çıktı.

Bilim insanları, Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin Covid-19’a yakalanma veya şiddetli semptomlar geliştirme ihtimalini düşürdüğünü açıkladılar.

Ülkenin Kashihara kentindeki Nara Tıp Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren araştırma grubu, hamsterlar üzerinde yapılan deneylerde “Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesinin Covid-19’dan enfekte olma veya ciddi semptomlar geliştirme ihtimalini düşürdüğü” neticesine vardı…

Sonuçlar İngiltere’deki Scientific Reports dergisi dijital versiyonunda 8 Aralık tarihinde yayınlandı. Çda kullanılan hamsterların ağız boşluğuna Trabzon hurmasından elde edilen tanen maddesi içeriğine sahip bir bileşiği uygulayan araştırmacılar, 3 gün boyunca gözlemlenen ve maddeyi almayan hamsterların akciğerlerinde yüksek bir oranda viral yük ve zatürre belirtisi tespit etti. Trabzon hurmasından elde edilen tanen bileşiği enjekte edilen hamsterların akciğerlerinde ise düşük derecede viral yoğunluk gözlendi ve verem belirtisine rastlanmadı.